Byudvikling med respekt for natur og landsbyer

Som byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune vil jeg kæmpe for udvikling med respekt for natur og landsbyer.

Forsvar den private ejendomsret

Indgreb mod privat ejendom skal begrænses. Det er heldigvis yderst sjældent, at kommunen truer med ekspropriation, og sådan skal det fortsætte.

Indgreb mod den private ejendomsret efterlader husejere magtesløse, og det skaber utryghed i familiers tilværelse. Familier skal vide sig sikre i deres hjem

Derfor vil jeg begrænse trusler om og brug af ekspropriation.

 

Grøn forgangskommune

Klimaudviklingen er en af de største udfordringer, som vores samfund står overfor. Konsekvenserne er uoverskuelige, og det vil påvirke os lokalt. Som kommune skal vi derfor gå foran, når det kommer til energirenovering og omstilling til grøn energi.

Derudover skal miljøet lokalt bevares. Høje-Taastrup Kommune forsyner en stor del af hovedstadsområdet med drikkevand, og vi har mange områder i kommunen med en helt særegen natur. Natur der både at værd at opleve og bevare af hensyn til mennesker såvel som biodiversiteten.

Derfor vil jeg arbejde for beskyttelse af kommunens mange grønne områder og for at kommunen påtager sig sin del af ansvaret for en grøn omstilling, så klimaudfordringerne kan imødekommes.

 

Gennemfør udviklingsplaner i harmoni med landsbyerne og de grønne områder

Høje-Taastrup Kommune er i en rivende udvikling. Over de næste år skal udviklingsplanerne for Nærheden og Høje Taastrup C realiseres. Og det er godt.

Byudviklingen for kommunen generelt skal gennemføres på en måde, hvor vi bevarer de grønne områder og landsbyerne i det udtryk som de har i dag. Nærheden til Hovedstaden samt nærheden til det grønne og til det landlige idyl er en af vores kommunes absolutte styrker, og det skal bevares.

Derfor vil jeg arbejde for, at byudviklingen gennemføres, så Høje-Taastrup Kommune fortsat er en attraktiv forstad med stærke fællesskaber – også når vi bliver flere.